ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Facebook прибере зі стрічки новин публікації сторінок, що поширюють спам і накручують лайки

01.02.2017, 12:39

Facebook вкотре оновив алгоритм стрічки новин: тепер в ранжуванні будуть враховуватися актуальність та релевантність публікацій. Таке нововведення – черговий крок в боротьбі з фейковими новинами. Про це 31 січня повідомляється в офіційному блозі компанії, повідомляє Watcher.

Автентичність публікацій буде оцінюватися за кількома критеріями, включаючи категорію сторінки. Зокрема, чи були у неї порушення, пов’язані з розміщенням спаму або накруткою лайків. Також буде враховуватися поведінка користувачів: якщо вони приховують публікації сторінки, то її контент може вважатися нерелевантним.

На видимість контенту також впливатимуть Real-Time Signals: Facebook буде оцінювати залученість користувачів у взаємодію з публікаціями. Якщо публікації отримують багато коментарів і лайків, то алгоритм розцінюватиме це як ознаку важливості і актуальності. Відповідно, видимість такого контенту зросте.

У компанії зауважують, що оновлення не вплине на публічні сторінки, однак, за умови, що вони не користуються забороненими прийомами.

Нагадаємо, Facebook став першою соціальною мережею, яка відмовилась від простого хронологічного формату стрічки новин. Алгоритми соціальної мережі дозволяють відбирати найбільш цікаві для користувача матеріали і виводити їх в “топ”. Таким чином, різко зростає популярність публікацій на персональних сторінках окремих користувачів, в той час як офіційні сторінки втрачають інтернет-аудиторію.

У липні 2016 року Facebook оновив алгоритм стрічки новин: публікації членів сім’ї і друзів користувача почали показуватися частіше, аніж пости компаній та ЗМІ.

Liked the article?
Help us be even more cool!