ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Facebook працевлаштує в ЄС 10 тис. осіб для побудови "метавсесвіту"

18.10.2021, 11:33
Фото – rbc.ua
Фото – rbc.ua

Американська компанія Facebook має намір протягом наступних п'яти років працевлаштувати 10 тисяч осіб у Європейському Союзі для створення віртуального світу – так званого метавсесвіту (metaverse), в якому користувачі перебувають та спілкуються у віртуальному просторі.

Про це повідомляють представники керівництва Facebook, пише Укрінформ.

"Ці інвестиції – вотум довіри до сили європейської технологічної індустрії та потенціалу європейських технологічних талантів", – зазначили в компанії, підкресливши, що Європа має величезне значення для неї.

Facebook уже розпочав тестування нового застосунку віртуальної реальності для віддаленої роботи, який дозволяє користувачам за допомогою спеціальної гарнітури бути присутніми на нарадах у вигляді своїх аватарів. У вересні Facebook уже виділив 50 мільйонів доларів на створення метавсесвіту, над яким уже працюють такі компанії, як багатокористувацька онлайн-платформа Roblox і створювач комп'ютерної гри "Fortnite" Epic Games.

Компанія оголосила про створення робочих місць у Європі в той момент, коли концерн перебуває в складному становищі.

Нагадаємо, колишня менеджерка компанії Френсіс Гоґен публічно звинуватила її керівництво в бажанні збільшити доходи завдяки інтересам спільноти.

Гоґен пропрацювала у Facebook з 2019 року і таємно скопіювала десятки тисяч сторінок внутрішніх досліджень і аналітики компанії, на основі яких вийшло кілька критичних щодо соцмережі статей.

За її словами, контент, який викликає сильні емоції, притягує і утримує аудиторію, змушує користувачів проводити в соцмережі більше часу, приносить компанії в результаті більше грошей. Тому Facebook поширює величезну кількість такого контенту – попри обіцянку боротися з дезінформацією і мовою ненависті, що завдають шкоди суспільству.

Liked the article?
Help us be even more cool!