ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Facebook позначатиме повідомлення контрольованих державою ЗМІ

05.06.2020, 12:03
Фото – likeni
Фото – likeni

Соціальна мережа Facebook почне маркувати повідомлення контрольованих державою ЗМІ. Про це написав у своєму блозі очільник відділу кібербезпеки Facebook Натан Глейхер, повідомляє Інтерфакс-Україна.

“Ми гарантуємо більшу прозорість цих видань, оскільки вони поєднують вплив медіаорганізацій зі стратегічною підтримкою держави, і ми вважаємо, що люди повинні знати, що новини, які вони читають, походять з боку видань, які можуть перебувати під впливом уряду”, – написав Натан Глейхер.

Спочатку позначки з'являться на сторінках ЗМІ, а протягом наступного тижня будуть додані в повідомлення в стрічці новин.

Визначення Facebook для ЗМІ як контрольованих державою було розроблено в співпраці з експертами та організаціями у сфері засобів масової інформації, управління, прав людини.

Компанія зазначає, що ухвалюватиме рішення про те, чи є ЗМІ контрольованим державою, на основі схеми фінансування і структури медіакомпаній, а також відкритих джерел звітності про них.

ЗМІ, визнані контрольованими державою, зможуть оскаржити свій статус.

Серед ЗМІ, які мали отримати маркування 4 червня, – Russia Today, Sputnik, Xinhua News і Philippine News Agency.

Тим часом телекомпанія Al Jazeera не отримає маркування, оскільки перебуває в приватній власності, хоча водночас член королівської сім'ї Катару є головою правління компанії.

Соціальна мережа вперше оголосила, що почне маркування постів у жовтні 2019 року.

Liked the article?
Help us be even more cool!