ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Facebook повідомив, що зберігав мільйони паролів користувачів у відкритому вигляді

22.03.2019, 10:29
Фото – dpa/dw

Паролі значної кількості користувачів Facebook були доступні для співробітників цієї соціальної мережі і не були захищені від прочитання. Про це йдеться в поширеній 21 березня заяві компанії, повідомляє Інтерфакс-Україна.

“Під час звичайної перевірки безпеки в січні ми виявили, що паролі низки користувачів, що перебувають у системі зберігання внутрішніх даних (соцмережі – ред.) можна було прочитати”, - повідомили у Facebook.

“Це привернуло нашу увагу, оскільки наші системи входу (в соцмережу – ред.) влаштовані так, щоб маскувати паролі за допомогою методів, які роблять їх нечитабельними”, – зазначили в компанії.

Також керівництво соцмережі заявило, що тих користувачів, яких торкнувся інцидент з порушенням приватності, повідомлять про проблему.

Західні ЗМІ водночас повідомляють, що ці паролі зберігалися в незахищеному форматі починаючи з 2012 року. Інцидент міг стосуватися близько 600 млн користувачів Facebook.

Федеральна торгова комісія США почала розслідування проти Facebook у березні 2018 року, після повідомлень про те, що британська консалтингова фірма Cambridge Analytica незаконно отримала дані 87 млн користувачів соцмережі. Передбачається, що ці дані могли бути використані під час виборчої кампанії в США у 2016 році і референдуму про вихід Великобританії з Євросоюзу (Brexit).

У квітні і травні 2018 року засновник і керівник Facebook Марк Цукерберг у Конгресі США та Європарламенті визнав помилку і вибачився за витік даних.

У березні федеральна прокуратура США почала кримінальне розслідування у зв'язку з повідомленнями щодо продажу Facebook Inc. даних користувачів іншим компаніям.

Liked the article?
Help us be even more cool!