ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Facebook посилює правила онлайн-трансляцій після теракту в Новій Зеландії

31.03.2019, 12:21
Фото – ukrinform

Компанія Facebook після подвійного теракту в місті Крайстчерч у Новій Зеландії вирішила посилити правила онлайн-трансляцій. Про це 29 березня заявила головна операційна директорка інтернет-компанії Шеріл Сендберг, повідомляє DW з посиланням на AFP.

“Як реакцію на скоєний теракт ми вживаємо трьох заходів: посилення правил для Facebook Live, посилення боротьби з розпалюванням ненависті на наших платформах і підтримка Нової Зеландії”, – сказала вона.

Як пояснила Сендберг, у майбутньому компанія заборонить використання функції Facebook Live для тих користувачів, які раніше порушували встановлені стандарти спільноти. Крім того, Facebook інвестуватиме в програмне забезпечення для швидкого виявлення відредагованих версій відеороликів або інших зображень насильства.

Влада Австралії тим часом оголосила, що в майбутньому притягатиме до відповідальності соціальні мережі, якщо ті не видалятимуть записи терористичних атак зі своїх платформ. Очікується, що вже наступного тижня відповідні закони внесуть до парламенту країни. Компаніям-порушникам загрожують мільярдні штрафи, а їхнім менеджерам – тюремне ув'язнення.

15 березня внаслідок нападу на дві мечеті в Крайстчерчі в Новій Зеландії загинули 50 осіб. Ще 50 осіб зазнали поранень. Обидві мечеті розташовані на відстані приблизно п'яти кілометрів одна від одної. Злочинець знімав напад прихованою камерою та вів пряму трансляцію в інтернеті.

Liked the article?
Help us be even more cool!