ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Facebook покаже користувачам, чи "лайкали" вони російську пропаганду

23.11.2017, 11:29
Фото - REUTERS

Соцмережа Facebook створює веб-портал для відстеження російської пропаганди. За допомогою нового інструменту користувачі зможуть побачити, чи взаємодіяли вони зі сторінками, пов'язаними з російською пропагандою. Про це повідомили в офіційних блогах Facebook 22 листопада, інформує DW.

Інструмент буде доступний для Facebook та Instagram і має з'явитися до кінця року.

“Це частина зусиль для захисту наших платформ і людей, які ними користуються, від поганих діячів, які намагаються підірвати нашу демократію”, - так у компанії пояснили мету нового порталу.

Портал показуватиме користувачам, чи “лайкали” або підписувалися вони на сторінки, пов'язані з російським Агентством інтернет-досліджень. Цю компанію називали серед тих, які намагаються впливати на громадську думку в різних країнах в інтересах Росії. Портал дозволятиме відстежувати контент із січня 2015 по серпень 2017 року.

“Важливо, щоб люди розуміли, як іноземні діячі намагаються посіяти роз'єднаність і недовіру, використовуючи Facebook перед і після виборів 2016 року у США”, - зазначили в Facebook.

На початку листопада представників Facebook, Twitter та Google викликали на допит до Сенату США у зв'язку з імовірним впливом Росії на президентські вибори 2016 року.

На початку жовтня Facebook оголосив, що найме додаткових працівників для ретельнішої перевірки платних рекламних оголошень

Liked the article?
Help us be even more cool!