ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Facebook подав до суду на антимонопольні органи ЄС

28.07.2020, 12:00
Фото – guide-high-tech.com
Фото – guide-high-tech.com

Компанія Facebook подала в суд на антимонопольні органи Євросоюзу через надмірні запити інформації, які порушують конфіденційність особистих даних співробітників компанії.

Про це повідомляє Букви з посиланням на Reuters.

Так, у 2019 році в ЄС запустили щодо компанії кілька розслідувань. Одне з них зосереджено на масиві її даних, друге – на віртуальному торговому майданчику, що належить Facebook (який для купівлі-продажу використовують 800 млн користувачів у 70 країнах світу).

За час розслідувань компанія надала Єврокомісії 315 тисяч документів, що еквівалентно 1,7 млн сторінок.

Як повідомило агентству джерело, ознайомлене з ситуацією, зокрема, регулятор запросив документи, що містять близько 2500 ключових фраз, включаючи “велике питання”, “не підходить для нас”, “відключення” та інші. Такі фрази можна знайти серед медичних даних, в документах щодо оцінки діяльності співробітників, в заявах про прийом на роботу в компанію та інших документах, які не мають стосунку до розслідувань.

“Виключно широкий характер запитів Єврокомісії означає, що нам довелося б передати переважно несуттєві документи, які не мають жодного відношення до розслідування комісії. Вони, зокрема, включали б особливо конфіденційну особисту інформацію, що стосується медичних даних співробітників, приватних фінансових паперів та особистої інформації про членів їхніх сімей”, – зазначив помічник головного юрисконсульта з питань конкуренції в Facebook Тім Лемб.

“Ми вважаємо, що подібні запити повинні бути розглянуті судами ЄС”, – додав він.

На додаток до двох позовів проти Єврокомісії Facebook звернулася до Європейського суду загальної юрисдикції з вимогою заморозити передачу документації Брюсселю до винесення вердиктів за даними скаргами.

У Єврокомісії заявили, що будуть захищатися в суді.

Liked the article?
Help us be even more cool!