ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Facebook платитиме користувачам, щоб стежити за їхньою поведінкою

12.06.2019, 12:38
Фото – Getty Images

Facebook знову почне платити користувачам, щоб відстежувати, як вони використовують свій телефон через нову програму під назвою Study. Про це повідомляє Media Sapiens із посиланням на The Verge.

Додаток відстежуватиме, які програми встановлюються на телефоні користувача, час, витрачений на використання цих програм, країну, в якій він перебуває, і додаткові дані про додатки.

Однак у Facebook зазначають, що не відстежуватимуть жодного конкретного вмісту, включно з повідомленнями, паролями та вебсайтами, які відвідують користувачі.

Нове дослідження вирішили розпочати через кілька місяців після закриття іншого подібного додатку Facebook через низку суперечок. Попередній додаток був доступний для неповнолітніх. Під час встановлення на iPhone він використовував спеціальний сертифікат, що дозволяло програмі обійти App Store і отримати більш глибокий доступ до телефону, порушуючи правила Apple. Через це в січні додаток закрили.

Новий додаток буде доступний лише людям віком від 18 років та лише на Android, де кожен користувач може надати більш глибокий доступ до телефону. Вік користувачів буде підтверджено через їхній обліковий запис Facebook.

Учасники дослідження також повинні мати обліковий запис PayPal, щоб отримати виплату, яким також можна користуватися з 18-річного віку.

Раніше Facebook упродовж трьох років пропонував грошову винагороду — 20 доларів — користувачам віком від 13 до 25 років за встановлення мобільного додатку, який збирав їхню активність у телефоні та інтернеті. Додаток закрили через те, що закон вимагає згоди батьків для підлітків, щоб брати участь у таких дослідженнях.

Liked the article?
Help us be even more cool!