ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Facebook платитиме французьким ЗМІ за контент

22.10.2021, 10:10
Фото – tobias-dziuba.de
Фото – tobias-dziuba.de

Компанія Facebook оголосила, що досягла угоди з низкою французьких видань стосовно оплати за їхній новинний контент, яким діляться користувачі соцмережі.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на RTE.

У компанії пояснили, що ліцензійна угода з альянсом національних і регіональних газет APIG “означає, що користувачі Facebook зможуть продовжувати вільно завантажувати й обмінюватися новинами, водночас гарантуючи захист авторських прав партнерів-видавців”.

Також компанія анонсувала запуск у січні французької новинної служби Facebook News, покликаної “надати окремий доступ до контенту з надійних і авторитетних джерел новин”.

Як зазначається, цю угоду уклали через кілька місяців після того, як Google оголосила про плани платити за новинний контент, що відбивається в пошуковику. Новинні видання, що вже давно зіткнулися з падінням передплати на друковану продукцію, обурюються відмовою IT-гігантів ділитися прибутком, який вони отримують від реклами, що демонструється поруч з новинами.

Франція була першою країною в ЄС, яка запровадила директиву про так звані суміжні права, нагадує видання. Корпорація Google спочатку відмовилася її виконувати, заявивши, що медіагрупи й так отримують вигоду через мільйонні перегляди їхніх сайтів. Однак у січні поточного року Google заявила, що досягла угоди з APIG про виплати видавцям за контент, який демонструється в результатах її пошуковика.

Як повідомляв ІМІ, 13 липня французький антимонопольний орган оштрафував Google Alphabet на 500 мільйонів євро за невиконання в повному обсязі тимчасових розпоряджень у суперечці з видавцями новин.

Видавці новин APIG, SEPM та AFP звинуватили компанію в тому, що вона не розпочала з ними переговорів, щоб знайти спільну мову щодо винагороди за вміст новин у мережі.

Liked the article?
Help us be even more cool!