ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Facebook передав Конгресу США дані про втручання РФ у вибори президента

22.09.2017, 10:44
Фото - скриншот з відео

Засновник Facebook Марк Цукерберг заявив, що в соцмережі було виявлено активність створених Росією фейкових акаунтів для поширення політичної реклами під час минулих виборів президента США. Відтак Facebook передав отриману інформацію ФБР та сповістив про це Конгрес. Про це Цукерберг заявив 21 вересня у своєму у відеозверненні Facebook, повідомляє 24 канал.

“У світі завжди будуть погані, брехливі люди і ми не можемо запобігти втручанням в уряди усіх країн, але ми можемо зробити це складнішим, набагато складнішим. І це те, на чому ми збираємося сконцентруватися”, – наголосив засновник Facebook.

При цьому Цукерберг зазначив, що його компанія активно співпрацює з американськими чиновниками і допомагає їм розслідувати втручання російської влади у вибори президента США за допомогою покупки політичної реклами в соцмережі.

За словами засновника Facebook, фахівцям соцмережі вдалося розкрити активність Росії в соцмережі, і вся отримана інформація була скерована американському спецпрокурору.

“Ми також повідомили про це Конгрес, і я розпорядився, щоб наші фахівці відправили всю інформацію про цю рекламу також і до комітетів Конгресу”, – додав Цукерберг, висловивши водночас сподівання, що уряд США оприлюднить ці дані після завершення розслідування російського втручання у вибори.

Також Цукерберг запевнив, що він разом з командою продовжать розслідування активності користувачів у Facebook під час минулих виборів президента США.

“Ми можемо знайти ще більше доказів, і якщо це трапиться, ми продовжимо працювати з урядом. Ми розслідуємо втручання інших держав, включаючи угруповання з Росії та інших країн колишнього СРСР, щоб зрозуміти, як вони використали наші інструменти”, – додав він.

Як повідомляв ІМІ, 7 вересня директор служби безпеки Facebook Алекс Стамос заявив, що компанія ідентифікувала приблизно 470 недостовірних облікових записів, які соціальна мережа пов’язує з Росією і через які були поширені тисячі повідомлень політичного характеру в період з червня 2015 року по травень 2017 року. Представники Facebook надали ці дані слідчим, які вивчають можливе втручання Росії в президентські вибори США.

“Під час аналізу проведених витрат на рекламу ми виявили, що в період з червня 2015 року по травень 2017 року приблизно $ 100 тис. було витрачено на приблизно 3 000 оголошень, пов’язаних з приблизно 470 недостовірними обліковими записами і сторінками, такими, що порушують нашу політику. Наш аналіз показує, що ці облікові записи і сторінки були пов’язані один з одним і, ймовірно, ними управляли з Росії”, – заявив Алекс Стамос.

Liked the article?
Help us be even more cool!