ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Facebook оголошує план дій щодо боротьби з дезінформацією

02.07.2019, 16:28
Фото - Getty Images

Соціальна мережа Facebook оприлюднила низку заходів, спрямованих проти поширення дезінформації на своїй платформі. Наприклад, Facebook заборонить поширення закликів не голосувати, повідомляє Радіо Свобода.

Мета цих заходів – запобігання маніпуляціям громадською думкою під час президентської кампанії в США 2020 року і перепису населення, який також відбудеться наступного року. Торік соцмережа вже заборонила рекламні матеріали і пости, які містять дезінформацію, таку, наприклад, як помилкові дані про місце і правила проведення виборів, або погрози насильством, пов’язані з голосуванням.

Facebook зазнав широкої критики за те, що допустив тролінг і дезінформацію на своєму сайті напередодні президентських виборів у США в 2016 році. Представники американської адміністрації висловили стурбованість, що подібна тактика може завдати шкоди перепису населення 2020 року.

Як пише видання, перепис населення США, який проводять раз на десять років, є важливою суспільно-політичною подією, оскільки його результати визначають розподіл сотень мільярдів доларів федерального фінансування, а також визначення меж виборчих округів. За деякими даними, під час минулого перепису чисельність певних груп населення, включно з афроамериканцями, вихідцями з Латинської Америки, корінними американцями, які проживають у резерваціях, орендарями та малозабезпеченими, була занижена. Спробу адміністрації Трампа цього року додати в анкети запитання про громадянство було тимчасово заблоковано Верховним судом. Критики вважають, що внесення цього питання відлякає від участі в переписі незаконних мігрантів, які проживають у країні.

Liked the article?
Help us be even more cool!