ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Facebook хоче створити окреме вікно з якісними новинами

02.04.2019, 12:50
Фото - ukrinform

Генеральний директор Facebook Марк Цукерберг хоче створити окреме вікно у Facebook для якісних новин та платити за них виданням. Про це він сказав в інтерв’ю з генеральним директором видавництва Axel Springer Матіасом Дьопфнером, повідомляє Media Sapiens.

Таким чином, за словами Цукерберга, він хоче “підтримати екосистему високоякісних новин”.

“Ми говорили про роль якісної журналістики в побудові поінформованої спільноти та принципах, які Facebook має використовувати для створення вікна з новинами, щоб виділити більш якісні повідомлення, включно з бізнес-моделлю та екосистемою для її підтримки. Ми також обговорили бачення конфіденційності, яке я виклав для майбутнього соціальних мереж, і чотири ідеї щодо регулювання інтернету”, – написав Цукерберг.

Він зазначає, що компанія “потенційно зацікавлена в побудові прямих стосунків з видавцями, щоб їхній контент був доступний на онлайн-платформі”.

Цукерберг додав, що думає про плату видавцям за якісний контент. Він не зазначив, чи планує брати з користувачів кошти за доступ до таких матеріалів. Хоча, як пише видання Recode, посилаючись на власні джерела, вкладка з новинами буде безоплатною.

Це вже не перші спроби Facebook створити для новин окреме вікно. Восени 2017 року компанія в тестовому режимі в шести країнах прибрала новини з загальної стрічки та розмістила їх у вкладці Explore. Проте експеримент припинили в березні 2018 року.

Як повідомляв ІМІ, Facebook запускає нову функцію, що пояснить, яким чином алгоритми вирішують, що показувати в стрічці новин користувачів соцмережі.

Liked the article?
Help us be even more cool!