ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Facebook інвестує $3 млн для допомоги європейській журналістиці в умовах COVID-19

10.04.2020, 11:00
Фото – скриншот з europeanjournalism.fund
Фото – скриншот з europeanjournalism.fund

Проєкт Facebook Journalism Project (FJP) та неприбуткова організація "Європейський центр журналістики" (EJC) створюють Європейський фонд підтримки журналістики (European Journalism COVID-19 Support Fund) в умовах COVID-19 для допомоги журналістам у європейських країнах. 

Про це повідомляється на сайті Європейського фонду підтримки журналістики.

Так, Європейський центр журналістики спрямує 3 млн доларів, які виділила для фонду компанія Facebook, на підтримку малих і середніх засобів масової інформації, а також журналістів у європейських країнах, що найбільше постраждали від поширення коронавірусу. Фінансова допомога має на меті підтримати їхню діяльність та сприяти продовженню інформування місцевого населення про COVID-19.

Європейський центр журналістики ухвалюватиме рішення про отримувачів фінансування на основі відповідності конкурсантів встановленим критеріям і виділятиме гранти самостійно від Facebook. Їх розподіл не залежить від того, чи користуються апліканти Facebook або продуктами компанії. 

Гранти зможуть використовувати для розроблення спеціального інформаційного бюлетеня про COVID-19, скасування платної підписки, залучення до роботи більшої кількості журналістів-фрілансерів, створення груп і спільнот, інформування на основі місцевих даних, проведення онлайн-заходів, а також продовження виконання базової роботи.

Заявки на отримання гранту можна буде подавати із 16 квітня.

Liked the article?
Help us be even more cool!