ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Facebook і Twitter видалили сотні акаунтів, пов'язаних з РФ, Венесуелою та Іраном

01.02.2019, 10:58

Facebook і Twitter майже одночасно повідомили про видалення зі своїх соцмереж акаунтів, що нібито провадять приховану кампанію на користь влади Ірану, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Facebook оголосив про призупинення 783 облікових записів, замішаних у “скоординованій недостовірний поведінці” у Facebook та Instagram. Стверджується, що активність акаунтів “спрямовувалася з Ірану”. За даними соцмережі, активність сторінок насамперед була спрямована на Близький Схід і Південну Азію, а також націлена на США.

Майже водночас Twitter оголосив про видалення кількох акаунтів з Ірану, які прикидалися американцями або новинними агентствами. Крім того, соцмережа заявила про видалення 8 тис. повідомлень, імовірно, створених для спроби вплинути на проміжні вибори до конгресу США в листопаді 2018 року.

Зазначається, що основна частина дезінформації щодо виборів створювалася всередині США, але деякі її джерела, ймовірно, розташовувалися в Ірані, Венесуелі та Росії.

Twitter також оголосив, що видалив мережу акаунтів, запущених із Венесуели, які, “очевидно, беруть участь у підтримуваній державою кампанії впливу”, орієнтованій на венесуельську аудиторію від імені президента країни.

Liked the article?
Help us be even more cool!