ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Facebook і Google звинуватили в співучасті у в'єтнамській цензурі

02.12.2020, 10:03
Фото – straitstimes.com
Фото – straitstimes.com

Правозахисна організація Amnesty International звинуватила компанії Facebook і Google в допомозі в'єтнамському уряду цензурувати критику і придушувати інакодумство. Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на ВВС.

Правозахисники звинувачують технологічних гігантів у "співучасті, що зайшла далеко", через блокування контенту з критикою уряду В'єтнаму.

"В останнє десятиліття право на свободу вираження поглядів процвітало у Facebook і YouTube (який належить Google. – Ред.) у В'єтнамі. Однак останнім часом влада почала приділяти увагу мирному висловленню думки в інтернеті як реальній загрозі режиму", – сказав заступник регіонального представника Amnesty International Мін Ю Ха.

В останньому звіті Amnesty, заснованому на десятках інтерв'ю з правозахисниками та активістами, зокрема з колишніми в'язнями сумління, юристами й письменниками, йдеться, що їхній контент, розміщений на Facebook і YouTube, дедалі частіше блокується.

Як відомо, влада В'єтнаму має репутацію обмежувачів свободи слова у своїй країні. Останніми роками кілька в'єтнамських блогерів були ув'язнені за публікацію статей, що критикують комуністичну державу.

Liked the article?
Help us be even more cool!