ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Facebook і Google обговорюють із владою США використання даних про користувачів для боротьби з коронавірусом

18.03.2020, 17:13
Фото – picture-alliance/dpa/J.Stratenschulte
Фото – picture-alliance/dpa/J.Stratenschulte

Facebook, Google та інші великі технологічні компанії ведуть активні переговори з американською владою про використання даних щодо місцеперебування їхніх користувачів для боротьби з поширенням коронавірусу. Про це повідомляє Інтерфакс-Україна з посиланням на газету The Washington Post.

У тому, щоб отримати дані, зацікавлені органи охорони здоров'я США, які могли б на їхній підставі створити мапу поширення інфекції, повідомили джерела газети. Така інформація допоможе владі виявляти майбутні осередки інфекції і вирішувати, куди потрібно відправити більше медичних ресурсів.

Влада також зацікавлена в інформації про місцеперебування, оскільки це допоможе дізнатися, чи дотримуються американці рекомендацій щодо профілактики коронавірусу і чи діють ці рекомендації. Йдеться про передання зведеної інформації, яка не розкриває особи користувачів, стверджує видання.

У Google підтвердили переговори з владою США, але зазначили, що поки що не передавали владі жодних даних і вирішують, чи брати участь у проєкті. 

"Ми шукаємо способи, за яких агрегована анонімна інформація про місцеперебування допоможе в боротьбі з COVID-19", – заявив офіційний представник Google Джонні Лу.

Минулої неділі в Білому домі відбулася зустріч, на якій були присутні керівники технологічних компаній, підприємці та інвестори, що працюють у сфері технологій. Вони презентували адміністрації США ідеї складання мапи захворювань та дистанційного надання медичної допомоги, пише The Washington Post. Зокрема, за даними газети, на зустрічі були присутні представники Apple і Google.

Apple повідомила, що обговорювала на зустрічі лише питання дистанційного навчання та лікування, компанія не збирає даних про місцеперебування користувачів.

У США виявлено 6,5 тис. випадків захворювання на коронавірус, 114 осіб померли.

Liked the article?
Help us be even more cool!