ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Facebook дозволить співробітникам постійно працювати з дому

20.04.2021, 11:35

У Facebook кажуть, що їхні співробітники можуть продовжувати працювати з дому, навіть якщо інші технологічні гіганти відмовлятимуться від цього. У компанії повідомили ВВС, що вважають віддалену роботу "майбутнім".

Співробітники Facebook можуть претендувати на постійну віддалену роботу, якщо відповідні заяви схвалять менеджери.

Віцепрезидентка Facebook з питань персоналу Брінн Гаррінгтон зазначила, що дехто з працівників “просто розквітнув”, працюючи з дому. Такі люди, очевидно, будуть раді й надалі працювати в такому режимі.

“Наприклад, батьки, які можуть проводити з дітьми більше часу, бо заощаджують час на те, щоб доїхати на роботу і повернутися, – вони були б раді й надалі працювати з дому”, – заважила вона, але водночас визнала, що не для всіх це так легко.

“Звісно, роботу з дому під час пандемії не можна назвати часом здорової дистанційної роботи”, – додає віцепрезидентка Facebook. У нас є люди, які змушені розриватися між доглядом за членами родини (та роботою). Люди, які живуть у невеликих квартирах чи ділять їх з кимось. Такі співробітники дуже хочуть повернутися до офісів, і ми напружено працюємо, щоб зробити це одразу, щойно перебування в офісах стане безпечним”.

Facebook планує відновити роботу своїх офісів у Кремнієвій долині в травні, після більш ніж року відтоді, як їх було закрито на час пандемії.  

У Facebook наголошують, що перехід на дистанційну роботу – це не про економію коштів. Але там також натякають, що працівники на віддаленій роботі можуть отримувати меншу платню залежно від того, де вони хочуть жити і працювати.

“Ми платимо згідно з умовами на місцевому ринку праці, – розповіла Гаррінгтон. – Тож для тих, хто обирає роботу з дому, будуть різні умови оплати праці залежно від того, де людина працює”.

Підхід Facebook відрізняється від багатьох інших компаній, які вже заявили, що хочуть, щоб їхні співробітники повернулися до офісів.

Інші компанії планують спробувати так званий гібридний графік, коли працівники можуть розподіляти робочий час між роботою в офісі та з дому.

Нагадаємо, у травні 2020 року керівник Facebook Марк Цукерберг прогнозував, що половина співробітників компанії працюватимуть дистанційно наступні 5–10 років.

Liked the article?
Help us be even more cool!