ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Європейський суд звернувся до Росії із запитом на документи про арешт Сенцова

18.07.2014, 15:49

Європейський суд з прав людини звернувся до Росії із запитом про надання документів, які б дозволили оскаржити запобіжний захід, призначений російським судом українському режисеру Олегу Сенцову. Про це Громадському ТБ повідомив адвокат Дмитро Дінзе.

«Ці документи дозволять переглянути підстави та умови арешту Сенцова, а також врахувати той факт, що до нього застосовували тортури», - зазначив правозахисник.

Нагадаємо, що росіяни інкримінують Сенцову організацію терористичного акту в Криму та звинувачують його у зв’язках з Правим секторам.

Українська сторона вважає ці підозри безпідставними.

Нагадаємо, суд у Москві продовжив арешт українського режисера Олега Сенцова, обвинуваченого в підготовці терактів у Криму, до 11 жовтня.

Олега Сенцова та ще трьох громадян України співробітники ФСБ Росії затримали в травні у Криму. Геннадія Афанасьєва, Олексія Чірнія, Олександра Кольчена та Олега Сенцова звинувачують у підготовці терактів у Сімферополі, Ялті та Севастополі. ФСБ Росії називає їх активістами «Правого сектору», однак українська радикальна організація це спростовує.

Вночі 11 травня співробітники ФСБ в Сімферополі затримали кінорежисера та активіста Автомайдану Олега Сенцова. Він востаннє вийшов на зв'язок в чотири ранку, написав, що затриманий, з тих пір його телефон був недоступний.

МЗС України вимагає від Росії негайного звільнення режисера, а також припинення порушення прав громадян України в Криму. Згодом його етапували до Москви.

Liked the article?
Help us be even more cool!