ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Європейський суд присудив компенсацію журналістам за напад в Росії

14.03.2017, 13:55

Європейський суд з прав людини присудив колишньому голові правозахисної організації “Меморіал” Олегу Орлову та трьом журналістам телеканалу РЕН ТВ компенсації за напад в Інгушетії в 2007 році. Про це повідомляє ВВС з посиланням на прес-службу ЄСПЛ.

У листопаді 2007 року правозахисник і троє журналістів приїхали в Назрань висвітлювати мітинг опозиції. Вночі до них у готель увірвалися люди в масках і камуфляжі і, погрожуючи вогнепальною зброєю, вивезли в невідоме місце.

Постраждалі стверджували, що їх побили, відібрали апаратуру і засоби зв'язку, після чого залишили в полі за містом.

Як наголошує прес-служба суду, розслідування справи про напад було призупинено в 2011 році і відтоді не відновлювалося. Крім того, слідчі органи відмовилися перевіряти можливу причетність влади до вчинення злочину, йдеться в документі.

У своїй скарзі позивачі заявляли про порушення кількох положень Конвенції про захист прав людини і основних свобод, в тому числі статті 3 (заборона тортур і нелюдського поводження) і статті 5 (право на свободу та особисту недоторканність).

Згідно з рішенням ЄСПЛ, Олег Орлов і журналісти Артем Висоцький, Станіслав Гарячих і Карен Сахінов повинні отримати від російської держави компенсацію в розмірі 19,5 тис. євро кожен в якості відшкодування моральної шкоди.

Крім того, Орлову присуджена компенсація в розмірі 1610 євро, Висоцькому - 1160 євро, Сахінову - 830 євро за заподіяну матеріальну шкоду.

Крім цього, суд зобов'язав російську владу виплатити 2400 євро як відшкодування судових витрат.

Liked the article?
Help us be even more cool!