ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Європейський Суд може визнати заяву Тимошенко неприйнятною, – правозахисник

27.12.2011, 03:00
Якщо захист Юлії Тимошенко не звертатиметься до касаційних інстанцій в Україні, це означатиме порушення процедури Європейського Суду.
 

Про це в інтерв’ю ВВС заявив голова правління Української Гельсінської спілки з прав людини Євген Захаров.

«Найкращий спосіб довести, що касаційна інстанція є неефективною – це подати касацію й отримати відмову. Інших способів довести це немає. З іншого боку, є приклади в Україні, коли у касаційній інстанції справи вирішувалися на користь скаржника. Ми мали таку практику у декількох справах. Тому я вважаю таку позицію захисників помилковою. Європейський Суд може взагалі визнати заяву неприйнятною і не розглядати її по суті», – зазначив правозахисник.

Він переконаний, що захист має відмовитися від такої позиції, якщо справді хоче захистити інтереси Юлії Тимошенко. «Обов’язково подати касаційну скаргу і дочекатися відповіді. Ця відповідь має з’явитися не пізніше, ніж через шість місяців. І лише після цього звертатися до Європейського Суду з прав людини», – підкреслив Захаров.

Він сказав також, що намір звернутися до інших міжнародних судових інстанцій, а не лише до Європейського Суду з прав людини, виглядає як нісенітниця, оскільки є аксіомою, що коли ви звернулися до однієї міжнародної судової інстанції, то вже до іншої звертатися не маєте права.

«Якщо є звернення до Європейського Суду з прав людини, то інша судова інстанція не братиме до розгляду скаргу. Тому мене все це дуже дивує, якщо чесно. Вони взяли на себе відповідальність за захист свого клієнта, а іноді діють всупереч цим інтересам», – зазначив Захаров.

 
Liked the article?
Help us be even more cool!