ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Європарламенту пропонують визнати, що Росія веде інформаційну війну проти ЄС

12.10.2016, 10:39

Європарламенту пропонують визнати, що Росія веде інформаційну війну проти ЄС. Про це йдеться в проекті резолюції “Про стратегічні комунікації”, схваленому профільним комітетом Європарламенту, повідомляє Media Sapiens.

“Ворожа пропаганда та дезінформація, спрямовані проти нас з боку як Кремля, так і недержавних угрупувань, зокрема  ISIS, - це факт. І для того, аби ефективно їм протидіяти, нам необхідно в першу чергу повністю ідентифікувати їх”, - заявила депутатка Європарламенту та авторка проекту резолюції Анна Фотига.

В документі також зазначається, що Росія агресивно застосовує широкий спектр засобів і інструментів, зокрема, спеціальних організацій (“Русский мир”), багатомовних телевізійних каналів (Russia Today), інформаційних агентств (РИА “Новости”, “Спутник”), соціальні і релігійні об'єднання (включаючи православну церкву), соціальні мережі та інтернет-тролів. Це несе загрозу західним цінностям, розділяє Європу, акумулює внутрішню підтримку і створює сприйняття країн Східного партнерства як неспроможних, йдеться у проекті резолюції.  

Документ також закликає до співпраці представників медіа та експертів країн-членів ЄС, спонукаючи їх зібрати дані і факти про розповсюдження пропаганди.

Проект резолюції вже затверджений в комітеті із закордонних справ і буде остаточно проголосований на пленарному засіданні Європарламенту восени.

Нагадаємо, спеціальна оперативна група Євросоюзу STratCom East, за період з жовтня 2015 року і до липня 2016 року виявила 1649 неправдивих новин, статей і сюжетів російської пропаганди, які розповсюдили прокремлівські ЗМІ.

Фото - ZN.ua

Liked the article?
Help us be even more cool!