ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Європарламентарі вимагають від української влади дофінансувати НСТУ

21.05.2018, 16:03
Фото - http://1tv.com.ua

Група депутатів Європарламенту вимагає від української влади дофінансувати  ПАТ “Національна суспільна телерадіокомпанія України” (НСТУ) до кінця червня. Відповідний лист 18 травня європарламентарі направили лист до української влади, повідомляється на сайті НСТУ.

Лист було направлено прем’єр-міністру України Володимиру Гройсману, віце-прем’єр-міністру України Іванні Климпуш-Цинадзе, голові Верховної Ради України Андрію Парубію, голові Комітету з питань бюджету Андрію Павелку, голові Комітету з питань європейської інтеграції Марії Іоновій.

У листі європарламентарі зазначають, що недофінансування суспільного мовника може призвести до його колапсу, який недопустимий у країні, яка є членом Ради Європи й асоційованим партнером Європейського Союзу.

“Ми, депутати Європейського парламенту, які підписалися нижче, звертаємося до Вас через нашу стурбованість фінансовим становищем Національної суспільної телерадіокомпанії України (НСТУ) та великою загрозою колапсу національного мовника, якщо Уряд України не виділить достатній бюджет і Парламент України не затвердить його до кінця червня 2018 року. Колапс національного суспільного мовника недопустимий у країні, яка є членом Ради Європи й асоційованим партнером Європейського Союзу”, - йдеться у листі.

Євродепутати закликають українську владу дотримуватися стандартів ЄС та Ради Європи і забезпечити невідкладне внесення змін у державний бюджет, а також достатнє фінансування НСТУ в довгостроковій перспективі.

“Хочемо також наголосити на крайній необхідності справедливого клімату для належного функціонування НСТУ як важливого інституту демократії, що забезпечує плюралістичну, збалансовану та професійну інформацію для громадян. Це особливо важливо напередодні майбутніх виборів, тож необхідно уникати будь-якого нав’язування правил, які регулюють формат і висвітлення діяльності органів влади”, - йдеться в листі.

Крім того, євродепутати твердо переконані, що ці заходи повинні ознаменувати сприяння журналістським розслідуванням і боротьбу з корупцією в Україні, водночас підтримуючи НСТУ на шляху розвитку української культури й творчості. “Це також посилить унікальну здатність суспільних медіа сприяти утвердженню національної ідентичності країни і прискоренню переходу українського суспільства на цифрові технології”, - зазначили депутати.

Liked the article?
Help us be even more cool!