ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Європарламент розгляне резолюцію про протидію російській пропаганді

22.11.2016, 10:55

Сьогодні, 22 листопада, Європарламент розгляне резолюцією “Стратегічні комунікації ЄС як протидія пропаганді третіх сторін”, зокрема російській, повідомляє Media Sapiens.

У Страсбурзі вчора, 21 листопада, у Європарламенті на черговій пленарній сесії розпочалися дебати щодо ситуації у Сирії та Туреччині з питань зміцнення європейської оборони та інформаційної протидії російським ЗМІ - головним чином, агентству Sputnik і телеканалу Russia Today.

У резолюції, зокрема, зазначається, що “російський уряд активно використовує широкий спектр засобів та інструментів, таких як аналітичні центри та спеціальні фонди (наприклад, “Русский мир”), спеціальні органи (Россотрудничество), багатомовні телевізійні станції (наприклад, Russia Today), псевдоінформаційні агентства та мультимедійні послуги (наприклад, Sputnik), щоб кинути виклик демократичним цінностям, поділити Європу…”.

Також у документі наголошується, що Росія вкладає фінансові ресурси для посилення інструментів дезінформації та пропаганди, що залучаються безпосередньо державою або через підконтрольні Кремлю підприємства та організації.

Резолюція винесена на голосування, яке відбудеться 23 листопада.

Фото - INTV

Liked the article?
Help us be even more cool!