ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Єврокомісія заявляє, що новини про скасування криміналізації наклепу зняли струбованість

03.10.2012, 00:07

Європейська комісія заявляє, що новини з Києва про відмову подальшого схвалення закону про криміналізацію наклепу, зняли стурбованість. Про це заявив речник комісара ЄС з питань розширення та Європейської політики сусідства Петер Стано, передає УНІАН. “Новини з Києва про рішення українського парламенту не продовжувати подальший розгляд проекту закону про внесення змін до Кримінального кодексу та Кримінального процесуального кодексу з метою криміналізації наклепу, зняли нашу стурбованість щодо цього проекту закону”, - сказав він.

Разом з тим тано зазначив, що Єврокомісія уважно стежить за цим питанням разом з експертами Ради Європи та ОБСЄ, а також з українськими журналістами.

Нагадаємо, 2 жовтня Верховна Рада України скасувала своє рішення про ухвалення в першому читанні проекту закону «Про внесення змін до Кримінального і Кримінального процесуального кодексу України про посилення відповідальності за посягання на честь, гідність і ділову репутацію людини».

Водночас перший заступник голови Комітету Верховної Ради з питань регламенту і депутатської етики Сергій Сас сказав, що сьогоднішнім голосуванням за нібито скасування законопроекту про наклеп провладна більшість та керівництво ВР ввели в оману не тільки народних депутатів, журналістів, а й все українське суспільство. За його словами, законопроект про наклеп не скасовано, він продовжує знаходитись в базі законопроектів та у будь-який момент може бути ухвалений.

Liked the article?
Help us be even more cool!