ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Єврокомісія запропонувала заходи із боротьби з дезінформацією в інтернеті

26.04.2018, 14:57

Європейська комісія запропонувала низку заходів для боротьби з дезінформацією в інтернеті через скандал із витоком особистих даних користувачів Facebook. Про це повідомляє “Європейська правда” з посиланням на сайт ЄК.

“Недавні викриття Facebook/Cambridge Analtica продемонстрували, як особисті дані можуть використовуватися в електоральних контекстах, і нагадали, що необхідно робити більше для забезпечення демократичних процесів”, - йдеться в повідомленні.

Комісія пропонує дотримуватися Кодексу практики щодо дезінформації. До липня онлайнові платформи повинні розробити та застосовувати загальний практичний кодекс з метою:

  • забезпечення прозорості щодо рекламного вмісту, зокрема політичної реклами, а також обмеження параметрів таргетування для політичної реклами та зменшення виплат для тих, хто розміщує дезінформацію;
  • забезпечення більшої ясності щодо функціонування алгоритмів та забезпечення сторонньої перевірки;
  • полегшення доступу користувачам до різних джерел новин, що представляють альтернативні точки зору;
  • впровадження заходів щодо виявлення та закриття фейкових облікових записів та вирішення проблеми автоматичних ботів;
  • надання фахівцям, науковцям та державним органам можливості постійно стежити за дезінформацією в інтернеті.

Також Єврокомісія пропонує створити незалежну Європейську мережу фахівців із перевірки фактів (факт-чекерів). Вони будуть обрані з країн-членів ЄС в Міжнародну мережу з перевірки фактів, яка діє за суворим міжнародним Кодексом принципів перевірки фактів.

Крім того, передбачається створення безпечної Європейської онлайн-платформи з дезінформації для підтримки мережі факт-чекерів та наукових дослідників зі збору та аналізу транскордонних даних, а також доступу до даних ЄС.

Єврокомісія наголошує на необхідності підвищення медійної грамотності, щоб європейці могли виявляти дезінформацію в інтернеті та критично підходити до контенту.

Комісія закликає держави-члени збільшувати підтримку якісної журналістики, щоб забезпечити плюралістичне, різноманітне і стійке медіа-середовище.

Liked the article?
Help us be even more cool!