ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Євродепутатів не задовольнили відповіді Цукерберга на слуханнях

23.05.2018, 11:36
Фото - AFP

Свідчення засновника Facebook Марка Цукерберга щодо витоку даних на слуханнях у Європарламенті не задовольнили євродепутатів. Про це повідомляє “Європейська правда” з посиланням на BBC.

Деякі європарламентарі після виступу Цукерберга заявили, що він уникав відповідей на запитання.

Євродепутат Гі Верхофстадт запитав Цукерберга, чи хоче він, щоб його запам'ятали як “генія, який створив цифрового монстра”, однак керівник Facebook не відповів на це питання.

Британський євродепутат і провідний ідеолог Brexit Найджел Фарадж висловив свою думку про те, що Facebook не є політично нейтральною платформою, запитуючи, чи соцмережа “навмисне дискримінує” правоцентристських коментаторів.

Цукерберг у відповідь заявив, що Facebook “ніколи не вирішує, який контент дозволяти, на основі політичної орієнтації”.

“Я поставив вам шість запитань, на які потрібно відповісти "так" або "ні", але відповіді так і не отримав. Ви недарма попросили саме про такий формат. Це не кінець історії”, - заявив співголова фракції “зелених” в ЄП Філіп Ламберт.

Один із провідних політиків у Великій Британії заявив, що сесія в Європейському парламенті виявилася “втраченою можливістю”.

“На жаль, формат слухань дозволив Цукербергу вибрати свої відповіді, а не відповідати на кожне конкретне запитання”, - заявив голова парламентського комітету з цифрової культури, медіа та спорту Даміан Колінз.

Формат був дуже відмінним від того, який застосувався під час виступу Цукерберга перед американськими законодавцями у квітні.

Нагадаємо, 22 травня генеральний директор Facebook Марк Цукерберг запевнив, що компанія вживає заходів для унеможливлення втручання зовнішніх гравців у національні вибори в Європі та у вибори до Європейського парламенту.

Також Цукерберг вибачився у Європарламенті перед європейськими користувачами за помилки соцмережі у зв’язку зі скандалом з витоком даних.

Liked the article?
Help us be even more cool!