ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Естонія затримала російських журналістів і анулювала візи

16.10.2015, 13:09

15 жовтня на прикордонному переході "Койдула" при виїзді з Естонії на декілька годин була затримана знімальна група Всеросійської державної телевізійної і радіомовної компанії (ВДТРК). Як зазначили естонські прикордонники, цілі перебування журналістів у Євросоюзі не відповідають зазначеним при отриманні віз, у результаті чого журналістам анулювали візи.  Про це повідомляє Сегодня з посиланням на Postimees.

У журналістів відібрали документи, телефони і професійне обладнання. Прикордонники запросили у Фінляндії та Литви відомості про візи кореспондентів. За словами представників медіа, їх на кордоні протримали 5 годин.

"Нам всім трьом анулювали в результаті візи, заявили, що цілі перебування в Євросоюзі не відповідають зазначеним при їх отриманні", – заявив кореспондент ВДТРК Микола Васильєв.

Прес-секретар Департаменту поліції і прикордонної Марія Гоньяк підтвердила, що троє російських журналістів були дійсно затримані на естонському кордоні, передає Delfi.ee.

"Сьогодні в другій половині дня на прикордонний пункт Койдула прибули три російських журналісти, при перевірці яких з'ясувалося, що мета поїздки не відповідала меті, зазначеній при видачі візи. Крім того, в одного з них при собі був ніж, заборонений в цивільному обороті в Естонії. Після проведення процесуальних дій журналістів відпустили", – пояснила вона.

Водночас в МЗС РФ вже встигли заявити про прояв політичної цензури.

Liked the article?
Help us be even more cool!