ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Естонія заборонила в'їзд російському гурту "Руки Вверх!"

26.07.2022, 18:03

Міністерство закордонних справ Естонії повідомило, що з 25 липня заборонило на п'ять років в'їзд до країни для російського гурту “Руки Вверх!”.

Про це йдеться в наданому Укрінформу коментарі очільника МЗС Урмаса Рейнсалу.

За його словами, росія за будь-якої можливості атакує Україну і продовжує масово вбивати людей, намагаючись досягти своїх невиправданих цілей в Україні, що абсолютно неприйнятно.

“Туристичні та розважальні поїздки громадян росії не виправдані, особливо в контексті прийняття російських артистів, які відвідують окуповані рф українські регіони з концертами на підтримку окупантів. Учорашнє рішення МВС про відмову у в'їзді до Естонії членам гурту “Руки Вверх!” є єдино правильним”, – вважає Рейнсалу.

Водночас він наголосив, що Естонія непохитно підтримує Україну, а “путінський терор щодо України та українців є також загрозою безпеці Естонії та Європи”.

Гурт “Руки Вверх!” виступав з концертами на тимчасово окупованих територіях України, а також у пропагандистському мілітаристському концерті в московських Лужниках 18 березня.

Як повідомляв ІМІ, у квітні Естонія на п'ять років заборонила в’їзд російському співаку Філіпу Кіркорову та співачці Поліні Гагаріній через виправдання російської агресії в Україні.

Liked the article?
Help us be even more cool!