ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Естонія заблокувала доступ до 53 сайтів, які транслюють підсанкційні російські телеканали

05.04.2023, 13:40
Фото – oda.zht.gov.ua
Фото – oda.zht.gov.ua

Департамент захисту прав споживачів та технічного нагляду Естонії заборонив доступ до 53 сайтів, які транслювали російські телеканали, що підпали під санкції ЄC, повідомляє Delfi

Для захисту інфопростору та забезпечення дотримання санкцій Естонія наразі обмежила доступ до 195 сайтів та 51 телеканалу.

“Згідно з опитуванням громадської думки, проведеним на замовлення Державної канцелярії, згадка російських каналів як важливого джерела інформації за рік знизилася з 33% до 11%, а довіра – з 40% до 18%. На підставі цих цифр можна сказати, що робота із захисту інфопростору Естонії була ефективною”, – сказала генеральна директорка Департаменту захисту прав споживачів та технічного нагляду Крісті Тальвінг.

Департамент захисту прав споживачів та технічного нагляду повідомив, що продовжить відстежувати телеканали та інтернет-сторінки. Також відомство продовжить інформувати постачальників телекомунікаційних послуг про телеканали та сайти, поширення яких в Естонії необхідно припинити у зв'язку з міжнародними санкціями.

Нині в Естонії департамент видав дозвіл на діяльність таких російськомовних каналів: Канал 7, Канал 7+, “Кіно 7”, “Орсент ТВ”, ОT, “Сімейка”, Super Baltic, Super Plus, “3+ Естонія”. Естонське національне телерадіомовлення (ERR) також має власний російськомовний канал ETV+.

Як повідомляв ІМІ, Департамент захисту прав споживачів та технічного нагляду Естонії (TTJA) наказав припинити 25 лютого 2022 року трансляцію низки російських та білоруських телеканалів для клієнтів ТБ-послуг.

Liked the article?
Help us be even more cool!