ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Естонія анулювала посвідку на проживання російському пропагандисту Олександру Корнілову

08.12.2022, 10:01
Фото – Kaitsepolitseiamet
Фото – Kaitsepolitseiamet

Поліція безпеки Естонії (КаПо) позбавила посвідки на проживання кремлівського пропагандиста Олександра Корнілова – засновника порталів Baltnews.ee та Baltija.eu.

Про це поліція повідомила у своєму твіттер-акаунті, пише Delfi.

“Підтримка ворожої політики Росії має наслідки. КаПо та естонська поліція анулювали посвідку на проживання Олександра Корнілова, кремлівського активіста, ланки в російській мережі впливу. Також заборонено в'їзд до Шенгену на п'ять років”, – написали представники поліції.

Як пише видання, Baltnews був у зоні уваги КаПо з моменту створення. Baltnews був заснований в Естонії, Латвії та Литві в жовтні 2014 року. У своєму щорічному звіті за 2014 рік поліція писала про Baltnews як про черговий проросійський медіапроєкт, метою якого є розвиток мультимедійного контенту зі збільшенням ролі онлайн-телебачення і радіо. 

Діяльністю Baltnews в Естонії почав керувати Корнілов, член КРРСЕ (Координаційна рада російських співвітчизників Естонії), та голова пропагандистського інтернет-порталу baltija.eu. Baltnews позиціював себе як незалежний медіаканал цілих чотири роки, поки після міжнародного журналістського розслідування, що розпочалося з матеріалів пов'язаної з Корніловим та його підприємством кримінальної справи, відкрито не став частиною пропагандистського каналу Russia Today, хоча, по суті, був таким із самого початку.

Очільник Baltnews.ee та Baltija.eu Корнілов щомісяця отримував від неподаткових комерційних об'єднань 11 400 євро, писав Protastop у 2017 році.

Порталу ERR Корнілов сказав, в Росії він перебуває вже більш ніж три місяці й зараз живе в Москві. Натомість його дружина та дорослі діти живуть в Естонії, додав він.

“Я навіть не знаю, як це коментувати. Ось така демократія. Думаю, що рішення пов'язане з моєю професійною журналістською діяльністю. У самому рішенні це питання немає жодних зрозумілих відповідей. Написано лише щось про антидержавну діяльність, що я є небезпекою, але нічого зрозумілого. Немає конкретики, чи викликане це рішення, наприклад, тим, що я вів портал “Балтія”, чи брав участь у ходах “Безсмертного полку”, чи в роботі Координаційної ради російських співвітчизників”, – сказав Корнілов.

Як повідомляв ІМІ, Олександра Корнілов брали під варту в Естонії у 2016 році за підозрою в підробленні документів і наданні Податково-митному департаменту неправильних даних.

Liked the article?
Help us be even more cool!