ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

ЄСПЛ прийняв до розгляду скаргу Сенцова проти Росії

04.10.2018, 15:22
Фото - i-ua.tv

Європейський суд з прав людини (ЄСПЛ) прийняв до розгляду позов засудженого в РФ за тероризм українського режисера Олега Сенцова. Про це повідомив керівник міжнародної правозахисної групи “Агора” Павло Чиков, інформує Інтерфакс-Україна.

“ЄСПЛ комунікував справу Олега Сенцова”, - написав Чиков на своїй сторінці в  Telegram.

У поданій до ЄСПЛ скарзі Сенцов стверджує, що стосовно нього з боку російської влади мало місце порушення статті 3 (заборона катувань), статті 5 (право на свободу і безпеку) Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод.

Як зазначено в повідомленні ЄСПЛ, уряду Росії запропоновано до 16 січня 2019 року представити свої зауваження щодо прийнятності та суті справи.

Водночас у ЄСПЛ повідомили, що судовий розгляд за позовом Сенцова відкладено до результатів розгляду справи “Україна проти Росії”, що стосується приєднання Криму.

Як повідомляв ІМІ, 14 травня засуджений у Росії український режисер, кримчанин Олег Сенцов оголосив безстрокове голодування з вимогою звільнити 64 українських політв’язнів. Сенцов має намір продовжувати голодування до своєї смерті або до звільнення 64 політв’язнів.

7 вересня адвокат режисера Дмитро Дінзе відвідав Олега Сенцова і повідомив, що українцю важко вставати з ліжка і його здоров’ю завдано незворотної шкоди.

10 вересня сестра Сенцова Наталія Каплан повідомила, що Олег написав заповіт на свою творчість у разі смерті.

Liked the article?
Help us be even more cool!