ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

ЄС закликав звільнити затриманих білоруських журналістів

08.08.2018, 14:47
Фото - ERA-EFE

Верховний представник ЄС з питань зовнішньої політики і політики безпеки Федеріка Могеріні закликала Мінськ звільнити затриманих журналістів. Про це йдеться в листі прес-секретаря Могеріні, повідомляє білоруська служба Радіо Свобода.

“Ми отримали повідомлення про обшуки та арешти журналістів у ряді незалежних ЗМІ в Білорусі. Такі дії суперечать заявленій Білоруссю політиці демократизації і її міжнародним зобов'язанням. Повага основних прав і свобод, включаючи свободу вираження і свободою ЗМІ, повинна бути збережена. Ми приєднуємося до закликів звільнити затриманих”, - йдеться у листі.

Брюссель обіцяє подальшу підтримку Євросоюзу незалежним ЗМІ в Білорусі.

“Євросоюз хоче стабільного, демократичного і щасливого майбутнього для Білорусі, на користь її народу, і буде продовжувати свою роботу з усіма зацікавленими сторонами, маючи цю мету на увазі. У зв'язку з цим продовження підтримки незалежних ЗМІ залишатиметься істотним завданням”, - йдеться у заяві.

Нагадаємо, 7 та 8 серпня у Білорусі проводились обшуки та затримання журналістів низки незалежних медіа.

7 серпня білоруські силовики затримали вісьмох редакторів та журналістів незалежних ЗМІ, їх звинувачують у несанкціонованому доступі до платної стрічки новин державного агентства “БєлТА”. Слідчі прийшли з обшуками до двох найпотужніших інтернет-ресурсів країни – інтернет-порталу Tut.by та агентства “БєлаПАН”.

Слідчий комітет Білорусі розслідує кримінальну справу за статтею про “несанкціонований доступ до комп’ютерної інформації”.

Приводом до порушення справи стала заява державного інформаційного агентства “БєлТА” про збої під час здійснення доступу до інформації для передплатників, які надавалися “БєлТА”. За версією слідства, затримані журналісти мали “неправомірний доступ” до стрічки новин “БєлТА” протягом останніх двох років, що склало понад 15 тисяч несанкціонованих підключень.

Liked the article?
Help us be even more cool!