ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

ЄС закликає усі держави гарантувати безпеку журналістів

04.05.2012, 03:36
ЄС закликає усі держави гарантувати безпеку журналістів. Про це заявила Високий представник ЄС у справах зовнішніх відносин та безпекової політики Кетрін Ештон з нагоди Всесвітнього дня свободи преси (3 травня).

«ЄС закликає усі держави гарантувати безпеку журналістів та дозволити їм виконувати життєво важливу роль – повідомляти та коментувати події незалежно, не боячись насильства та звинувачень» - заявила вона.

«Свобода вираження, що закріплена у Загальній декларації прав людини, залишає за кожним право дотримуватися думок без сторонніх втручань, а також шукати, отримувати і передавати інформацію та ідеї за допомогою будь-яких медіа, незважаючи на державні кордони. З нагоди Всесвітнього дня свободи преси Європейський Союз ще раз нагадує про ці принципи та віддає шану тим, хто бореться за повагу до свободи вираження і вільну, плюралістичну пресу та інші медіа» - йдеться у заяві Кетрін Ештон, поширеній представництвом Європейського Союзу в Україні.

«Цензура, а також утиск редакторів, письменників, журналістів чи блоґерів – неприйнятні; так само, як і застосування до них насильства та арешти за ініціативою держави. ЄС захоплюється мужністю журналістів, які – часто у надзвичайно небезпечних умовах – продовжують надавати незалежну інформацію» - наголосила вона.

Також у своїй заяві Кетрін Ештон акцентувала увагу на тому, що свобода вираження поширюється і на Інтернет та інші медіа, і що ЄС твердо виступає проти будь-яких невиправданих, непропорційних обмежень доступу до цих медіа, або їх використання.

MediaSapiens
Liked the article?
Help us be even more cool!