ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

ЄС вітає Сенцова і знову закликає РФ звільнити всіх українських політв'язнів

13.07.2018, 12:39
ЄС закликає Росію негайно звільнити українського режисера Олега Сенцова та інших українських політв'язнів, повідомляє "Європейська правда". Про це йдеться у заяві представництва Євросоюзу в Україні на сторінці у Facebook. "Вітаємо Олега Сенцова з днем народження. ЄС продовжує закликати російську владу негайно звільнити його та інших українських громадян, яких незаконно утримують в Криму та Росії", - йдеться в повідомленні. У своїй резолюції Європарламент суворо засуджує вирок проти Олега Сенцова, винесений судом у Ростові-на Дону 2015 року. У цій справі засуджений також Олександр Кольченко до 10 років позбавлення волі, а ще один незаконно затриманий громадянин України Володимир Балух голодує з 19 березня. Євродепутати вважають, що їхні справи суперечать міжнародному праву й елементарним стандартам правосуддя.
Нині в Росії перебуває понад 70 українських політв'язнів. Багато з них, зокрема Микола Карпюк, Володимир Присич, Олексій Чорний та Євген Панов, зазнавали тортур.
Як повідомляв ІМІ, 14 травня засуджений у Росії український режисер, кримчанин Олег Сенцов оголосив безстрокове голодування з вимогою звільнити 64 українських політв’язнів. Сенцов має намір продовжувати голодування до своєї смерті або до звільнення 64 політв’язнів. Росія так і не пустила українського омбудсмена Людмилу Денісову, яка перебувала в РФ, до українських політв’язнів.  
Liked the article?
Help us be even more cool!