ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

ЄС призначив керівника з протидії російській пропаганді

02.09.2015, 11:22

Керівником групи експертів ЄС, метою якої є протидія російській пропаганді, призначили Жиля Портмана. Про це 1 вересня повідомив сам Портман у соціальній мережі Linkedin, повідомляє Радіо Свобода.

Як повідомив Портман, до його обов’язків входить комунікація і просування політики Євросоюзу у рамках Східного партнерства, підвищення дієздатності ЄС реагувати на дезінформацію, а також посилення незалежності ЗМІ.

Раніше Портман працював у Європейській службі зовнішніх дій (дипломатичному відомстві ЄС), МЗС Британії, був постійним представником Лондона у ЄС.

Минулого тижня під час візиту до Брюсселя президент України Петро Порошенко домовився з лідерами ЄС про спільну роботу щодо російської пропаганди.

Відносини між Москвою та Заходом погіршилися минулого року, після російської анексії Криму.

Україна і Захід звинувачують Росію у підтримці проросійських сепаратистів на Донбасі. Москва ці звинувачення відкидає, заявляючи, що на Донбасі немає російських військових, але є «добровольці».

Як повідомляв ІМІ, 27 серпня Європейська служба закордонних справ оголосила про створення команди швидкого реагування на російську пропаганду. Свою діяльність команда розпочне у кінці вересня. До групи медіа-експертів увійдуть представники з Британії, Швеції та Латвії.

Liked the article?
Help us be even more cool!