ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Ердоган закликав Саудівську Аравію сказати, хто наказав убити журналіста і де його тіло

26.10.2018, 13:18
Фото - Reuters / Радіо Свобода

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган закликав Саудівську Аравію розкрити, хто віддав наказ убити журналіста Джамаля Хашкаджі, а також розповісти, де заховане його тіло. Про це повідомляє “Європейська правда” з посиланням на Reuters.

За словами Ердогана, в Туреччини з’явилося більше інформації у цій справі, ніж було раніше.

Ердоган вимагає від Ер-Ріяда назвати ім'я “місцевого помічника”, який, за версією Саудівської Аравії, забрав тіло журналіста в саудівських агентів після того, як вони убили його 2 жовтня у консульстві в Стамбулі.

“Хто віддав цей наказ?” - сказав Ердоган під час виступу перед членами своєї партії в Анкарі.

“Хто віддав наказ, щоб 15 осіб приїхали до Туреччини?” - сказав він, маючи на увазі команду з 15 саудівських агентів, яка, за словами Туреччини, прилетіла в Стамбул за кілька годин до вбивства.

Також він повідомив, що прокурор Саудівської Аравії зустрінеться зі стамбульським прокурором 28 жовтня в Стамбулі.

Як повідомляв ІМІ, 25 жовтня генпрокурор Саудівської Аравії Сауд аль-Муаджіб заявив, що вбивство опозиційного журналіста Джамаля Хашкаджі в Стамбулі було навмисним. 23 жовтня президент Туреччини Реджеп Тайїп Ердоган заявив, вбивство саудівського опозиційного журналіста Джамаля Хашкаджі в генконсульстві Саудівської Аравії в Стамбулі було спланованим. Також він заявив, що тіло журналіста ще не знайшли.

20 жовтня влада Саудівської Аравії визнала, що журналіст Джамаль Хашкаджі був убитий в її консульстві в Стамбулі. У заяві, яка пролунала на державному телеканалі Саудівської Аравії, вказано, що журналіст загинув унаслідок “бійки” в консульстві.

3 жовтня саудівський журналіст Джамаль Хашкаджі, відомий своєю критикою влади Саудівської Аравії, зник після візиту до консульства Саудівської Аравії в Стамбулі.

22 жовтня телеканал CNN повідомив, що працівники консульства Саудівської Аравії в Стамбулі, де вбили журналіста Джамаля Хашкаджі, в день вбивства створили його “двійника”.

Liked the article?
Help us be even more cool!