ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Ердоган подав до суду на грецьку газету через образу на його адресу

21.09.2020, 13:45
Фото – hurriyetdailynews.com
Фото – hurriyetdailynews.com

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган звернувся до прокуратури з позовом проти керівництва грецького видання Dimokratia, що припустилося в публікації від 18 вересня образи на його адресу, повідомляє агентство Anadolu.

Один з адвокатів турецького лідера Гусейн Айдин повідомив, що позов подано через порушення статті 299 КК Туреччини “Публічна образа президента”.

“Дії грецького видання – показник моральної деградації ЗМІ. Той факт, що грецька громадськість не відреагувала на скандальну публікацію, свідчить про те, що деградація не обмежується рамками журналістики”, – сказав Айдин.

За його словами, ненормативну лексику використовують ті, хто не може знайти слів для обґрунтування своєї позиції. 

“Це низько і ганебно для тих, хто припускається таких випадів. Рішуча позиція турецького лідера щодо ситуації в східній частині Середземного моря відбиває інтереси всього турецького народу”, – сказав адвокат.

У позові привертається увага до вердиктів Європейського суду з прав людини у сфері захисту свободи слова та статті 10 Європейської конвенції з прав людини (“Свобода вираження поглядів”). Підкреслюється, що дії грецького видання не можуть сприйматися як вияв свободи слова.

Як повідомляв ІМІ, 18 вересня Туреччина викликала посла Греції через образливий заголовок у грецькій газеті Dimokratia про президента Туреччини Реджепа Таїпа Ердогана. Заголовок грецької газети написано турецькою мовою: “Siktir git, Mr. Erdogan”, що можна перекласти як “Пішов на х**, пане Ердоган”.

Liked the article?
Help us be even more cool!