ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Епіфаній: ПЦУ вперше відзначає Різдво разом з більшістю помісних церков

Фото – LB.ua / facebook / Митрополит Епіфаній
Фото – LB.ua / facebook / Митрополит Епіфаній

Православна церква України вперше відзначає Різдво за новоюліанським календарем. Про це заявив глава ПЦУ Епіфаній у святковому зверненні 24 грудня, повідомляє Радіо Свобода.

“Цьогоріч Православна церква України разом з більшістю помісних церков уперше повноцінно відзначає свята за новоюліанським календарем”, – заявив він.

За словами Епіфанія, Різдво закликає до переосмислення життєвих цінностей та нагадує про “одвічні християнські цінності”: віру, любов та істину.

“Бажаю, щоб духовний зміст святкових днів надихнув кожного й надалі непохитно працювати заради наближення перемоги, а рушійною силою в цьому були любов до ближніх і довіра до наших захисників. Нехай коляда звучить для всіх, а особливо для наших воїнів, огортаючи теплом Різдва, зігріваючи душевно та тілесно”, – сказав глава ПЦУ.

Він також побажав українцям “благословенного й переможного нового року”.

25 грудня Епіфаній очолив літургію в кафедральному Свято-Михайлівському Золотоверхому соборі Києва. Він також отримав Вифлеємський вогонь миру від членів “Пласту”.

Як повідомляв ІМІ, Православна церква України з 1 вересня 2023 року перейшла на новоюліанський календар. З переходом на новий календар змінилися дати святкування для православних християн східного обряду України: Різдво святкуватимуть 25 грудня, а не 7 січня; День Святого Миколая – 6 грудня, а не 19 грудня; Водохреще – 6 січня, а не 18 січня; Покрову – 1 жовтня, а не 14 жовтня.

Liked the article?
Help us be even more cool!