ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Еквадор відключив Ассанжу інтернет

29.03.2018, 11:45

Засновника сайту WikiLeaks Джуліана Ассанжа, який переховується в посольстві Еквадору в Лондоні, позбавили всіх засобів зв'язку за порушення домовленостей. Про це повідомляє LB.ua  з посиланням на Міністерство зв'язку Еквадору.

“Уряд Еквадору призупинив роботу всіх систем, які дозволяють Джуліану Ассанжу спілкуватися із зовнішнім світом. ... Цей захід вжито у зв'язку з невиконанням з боку Ассанжа письмового зобов'язання, даного уряду наприкінці 2017 року, в якому він обіцяв не поширювати повідомлення, які передбачали б втручання у відносини з іншими державами”, - повідомили в міністерстві.

Як повідомляє видання Metro Ecuador, рішення пов'язане із заявою Ассанжа з критикою висилання російських дипломатів із західних країн у зв'язку з отруєнням Сергія і Юлії Скрипалів. У твітах за 26 березня Ассанж писав, що провина Кремля в отруєнні Сергія Скрипаля та його дочки в британському Солсбері не доведена і що висилання російських дипломатів тільки допоможе Кремлю і далі просувати свою версію змови проти Росії.

Ассанж з 2012 року перебуває на території посольства Еквадору в Лондоні. Він попросив про політичний притулок, оскільки побоювався екстрадиції в США, де проти нього йшло розслідування через розголошення секретної інформації в матеріалах WikiLeaks. Покинути посольство Еквадору він не може, оскільки в Британії видано ордер на його арешт.

Liked the article?
Help us be even more cool!