ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Ексжурналістка з Маріуполя веде проросійський тг-канал, де пише про гусарів та Пушкіна

10.01.2024, 13:45
Юлія Гаркуша
Фото – телеграм-канал "Территория бизнеса. Мариуполь"
Фото – телеграм-канал "Территория бизнеса. Мариуполь"

Колишня тележурналістка та депутатка міської ради Маріуполя Ірина Дудіна пішла на співпрацю з Росією. Вона повернулася з евакуації до окупованого Маріуполя і веде там проросійський телеграм-канал агенції нерухомості “Территория бизнеса. Мариуполь”. 

Основу контенту становлять дописи про історичні події та факти, пов’язані з Маріуполем, але з обов’язковим прив’язуванням до подій або історичних постатей з РФ. Про це повідомляє представниця ІМІ в Донецькій області, яка проаналізувала телеграм-канал.

Окрім поодиноких постів про роботу агенції, значна частина дописів пов’язана з краєзнавчими деталями про Маріуполь. З них можна дізнатися, які рядки Олександра Пушкіна присвячені його перебуванню на Азовському морі неподалік Маріуполя, в якому готелі зупинявся на гастролях артист російського цирку Анатолій Дуров, якою постаттю відомий маріупольський гусарський полк тощо.

Співзасновницею вищезазначеного телеграм-каналу разом з Дудіною є ще одна колаборантка – Луїза Наливай (Пудак), яка і до повномасштабного вторгнення займалася нерухомістю та була засновницею ГО “Асоціація ділових жінок Маріуполя”.

Навесні минулого року Ірина Дудіна як представниця жіночого руху російської партії “Единая Россия” від так званої “ДНР” узяла участь у конференції “Жінки, які змінюють світ” у Санкт-Петербурзі. Організатори конференції – партія “Единая Россия”. З нею також на конференції була Луїза Наливай.

На фото - зліва Ірина Дудіна, справа Луїза Наливай на конференції від "Единой России", фото телеграм-канали окупованих територій

Ірина Дудіна починала свою телекар’єру позаштатною дикторкою на телебаченні Маріуполя в 1997 році. На каналі МТБ працювала понад 20 років до моменту повномасштабного вторгнення. Дудіна двічі депутатка Маріупольської міської ради від партії Вадима Бойченка (чинний міський голова Маріуполя. – Прим. ред.). Дудіна очолювала в міськраді комісію з питань депутатської діяльності, етики, засобів масової інформації та гендерної політики.

Liked the article?
Help us be even more cool!