ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Ексвикладачці з Києва повідомили про держзраду та вербування корегувальників у Тelegram

25.08.2022, 11:00
Фото – facebook.com / yevzhik
Фото – facebook.com / yevzhik

Печерська окружна прокуратура міста Києва повідомила про підозру колишній викладачці столичного університету в державній зраді та створенні на замовлення російських спецслужб мережі агентів для отримання даних про розташування ЗСУ та тероборони. Також повідомлено про підозру двом її спільникам.

Про це повідомив Офіс генерального прокурора.

За даними слідства, з лютого 2022 року підозрювана, перебуваючи на території росії та діючи на замовлення кураторів з рф, створила та адмініструвала в Тelegram низку груп. У цих групах вона вербувала громадян України для отримання від них інформації про розташування та переміщення військовослужбовців Збройних сил України та територіальної оборони Києва та Київської області.

За попередніми даними, вона завербувала більш ніж 10 осіб, які починаючи з 24 лютого 2022 року робили обходи визначених ділянок у Києві та Київській області та фотографували місця дислокації і пересування українських військовослужбовців, після чого ці відомості передавалися кураторам із силових структур рф.

Крім того, на своїй сторінці в забороненій в Україні російській соцмережі "ВКонтакте" та на YouTube-каналі викладачка поширювала відео та дописи, які за своїм змістом виправдовували та визнавали правомірною збройну агресію рф проти України. Також у цих повідомленнях вона закликала до насильницької зміни та повалення конституційного ладу й захоплення державної влади в Україні.

Наразі підозрюваній інкриміновано дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу, державну зраду, вчинену в умовах воєнного стану та виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії рф проти України.

Також повідомлено про підозру одному з членів групи у виправдовуванні, визнанні правомірною, запереченні збройної агресії рф проти України (ч. 3 ст. 436-2 КК України). Крім того, до суду вже передано обвинувальний акт щодо одного з агентів за фактами державної зради та незаконного поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами (ч. 2. ст. 111 та ч. 1 ст. 263 КК України).

Йдеться про відому антиукраїнськими заявами колишню викладачку Національного педагогічного університету ім. Михайла Драгоманова Євгенію Більченко. Як зазначає рух “Чесно”, вона займалась антиукраїнською пропагандою, заперечувала російську агресію, брала участь в інформаційних провокаціях в антиукраїнських пропагандистських ЗМІ тощо.

Викладачка активно гастролювала на Russia Today і телеканалах ОРДЛО. В інтерв'ю “Стране” зізнавалася в підтримці “Л/ДНР”.

У січні 2022 року отримала паспорт рф і заявила, що готова померти за “русский мир”.

Взимку 2021 року Більченко звільнили з Національного педагогічного університету імені Михайла Драгоманова за її проросійські погляди. Вона називала війну в Україні “громадянською”, а владу – “неонацистським режимом”.

Фігурантка бази “Миротворець”.

Народилася в місті Києві. Нині перебуває в росії.

Liked the article?
Help us be even more cool!