ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Ексрепортерка позивається проти CNN: звинувачує в несправедливому звільненні та расовій дискримінації

Фото – SAIMAMOHSIN / INSTAGRAM, MEGA / radaronline.com
Фото – SAIMAMOHSIN / INSTAGRAM, MEGA / radaronline.com

Колишня репортерка CNN Сайма Мохсін подала до суду на телекомпанію через несправедливе звільнення, расову та гендерну дискримінацію. Про це повідомляє “Детектор медіа” з посиланням на The Guardian.

Британсько-пакистанська журналістка стверджує, що канал не надав їй підтримки після серйозних поранень, яких вона зазнала під час виконання завдання в Ізраїлі, та волів надавати ефір “білим американцям”, кажучи, що в неї “невідповідна зовнішність”. 

Сайма Мохсін отримала інвалідність після нещасного випадку 2014 року під час репортажу з Єрусалиму про ізраїльсько-палестинський конфлікт. Її оператор наїхав автомобілем їй на ногу, спричинивши серйозне пошкодження тканин, через що журналістка не могла сидіти, стояти, ходити та працювати повний робочий день.

Мохсін стверджує, що після інциденту вона звернулася до CNN по альтернативні зобов’язання та підтримку для реабілітації, але канал відмовив. Вона також стверджує, що просила телеканал перевести її на роль ведучої в студії, щоб скоротити кількість часу, витраченого на подорожі, але їй сказали, що “ви не маєте того вигляду, який ми шукаємо”. Через три роки канал розірвав з нею контракт.

“Я наполегливо працювала, щоб стати міжнародною кореспонденткою, і мені подобалася робота на CNN. Я багато разів ризикувала своїм життям, виконуючи завдання для CNN, вірячи, що вони мене підтримають. Вони цього не зробили”, – сказала Мохсін.

Крім того, у своєму позові Мохсін звинувачує канал у расовій дискримінації та дискримінації за інвалідністю, а також гендерній різниці в оплаті праці. Вона стверджує, що її відмовлялися випускати в ефір, навіть коли вона була готова до прямого ввімкнення, а менеджери віддавали перевагу білим американським кореспондентам.

Guardian пише, що CNN відмовився коментувати ці звинувачення. Телекомпанія відкидає позов на територіальних підставах, стверджуючи, що за умовами контракту Мохсін не має права подавати позов у Лондоні.

Liked the article?
Help us be even more cool!