ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Ексречницю Донецького прикордонного загону Валерію Суботіну звільнили з полону

10.04.2023, 17:54
Фото – tsn.ua
Фото – tsn.ua

Україна повернула з полону ще 100 українських військовослужбовців: 80 Захисників та 20 Захисниць. Серед них дев’ять – офіцери, решта – представники рядового та сержантського складу, повідомив пресцентр Генерального штабу ЗСУ

Серед звільнених ексречниця Донецького прикордонного загону, парамедикиня полку "Азов" Валерія "Nava" Карпиленко-Суботіна. Під час боїв за Маріуполь Валерія на своїй сторінці у Facebook повідомляла про те, що відбувається на "Азовсталі", у яких умовах працюють медики.

"Її історія кохання відома всій Україні. Вона з чоловіком до останнього боронила Маріуполь від окупантів. Валерія вийшла заміж у стінах "Азовсталі". Через три дні втратила своє кохання, адже чоловік загинув від куль окупантів. Потрапила до російського полону, де провела майже рік. Тепер повернулася додому – на рідну українську землю!" – зазначили в Маріупольській міській раді.

Валерія Карпіленко під час захисту Маріуполя

Валерія Карпиленко письменниця, захисниця "Азовсталі", колишня викладачка Маріупольського державного університету, кандидатка наук із соціальних комунікацій. 

5 травня 2022 року на "Азовсталі" вона одружилася зі своїм коханим – прикордонником Андрієм Суботіним. Вони обмінялися обручками з фольги.

Обручки Валерії та Андрія

7 травня 2022 року Андрій загинув. 17 травня 2022 року під час виходу українських військових з "Азовсталі" Валерія потрапила в полон.

Тривалий час родичі Валерії практично нічого не знали про її долю. У травні 2022 року президент Володимир Зеленський відзначив капітанку Валерію Карпиленко медаллю "За військову службу Україні".

Liked the article?
Help us be even more cool!