ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Експерти форуму в Давосі вперше назвали дезінформацію головним світовим ризиком

Дезінформація та неправдива інформація вперше очолили список найбільших короткострокових глобальних ризиків у світі.

Про це йдеться в опублікованій 10 січня Доповіді про глобальні ризики, підготовленій Всесвітнім економічним форумом (World Economic Forum), пише "Економічна правда".

Доповідь складено на основі опитування 1490 експертів форуму.

Складений експертами список найбільших короткострокових глобальних ризиків уперше очолили дезінформація та неправдива інформація.

53% опитаних експертів вважають дезінформацію основним ризиком, зокрема у сфері "Технології". За їхніми оцінками, дезінформація становитиме найбільший ризик протягом найближчих двох років. 

"Дезінформація швидко піднялася в рейтингах на перше місце за дворічний період, і ризик, імовірно, стане гострішим у міру проведення виборів у кількох країнах цього року", – йдеться в доповіді.

Експерти зазначають, що поширення дезінформації більше не потребує спеціальних навичок і може здійснюватися за допомогою штучного інтелекту, що вже призвело "до вибухового зростання фальсифікованої інформації і так званого синтетичного контенту: від складного голосового клонування до підроблених вебсайтів".

У новій доповіді, дезінформація обігнала такі ризики, як кібератаки й несприятливі наслідки технологій штучного інтелекту. 

Також до списку короткострокових ризиків увійшли екстремальні погодні умови, соціальна або політична поляризація; міждержавні збройні конфлікти; дефіцит економічних можливостей; інфляція; вимушена міграція; рецесія; забруднення.

Доповідь засвідчила здебільшого негативне сприйняття майбутнього світу в короткостроковій перспективі.

Щорічний форум у Давосі відбудеться з 15 до 19 січня.

Рік тому експерти Давоса попередили про нові загрози світу, пов'язані зі змінами клімату. Ці ризики обійшли звичні економічні та соціальні.

Liked the article?
Help us be even more cool!