ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Експерт ІМІ: запрошення ФБР до розслідування вбивства Шеремета говорить про впевненість Порошенка в неукраїнському сліді

21.07.2016, 12:41

"Те, що президент Порошенко запросив ФБР та Європол до розслідування обставин убивства Павла Шеремета, свідчить, що українська влада переконана, що сліди замовників ведуть за кордон, - заявив 21 липня в ефірі радіо "Промінь" експерт Інституту масової інформації Роман Кабачій. - Вочевидь вважається, що в даному випадку нікого "покривати" не доведеться, як це було після вбивства Гонгадзе та оприлюднення плівок Мельниченка".

"Те, що речниця російського МЗС Марія Захарова по смерті Шеремета заявила, що Україна перетворюється на цвинтар журналістів та журналістики, вказує на зацікавленість Кремля у цій смерті, - продовжив Кабачій. - Нагадаю, що коли вбили Бузину, чи не першим цю подію прокоментував Володимир Путін у прямому ефірі. Оскільки смерть Бузини Україну не сколихнула, чому би не знайти таку людину, смерть якої би зачепила всіх?".

Нагадаємо, російський слід убивства Шеремета називається однією із шести основних версій. Схиляються до даної гіпотези також директор ГО "Детектор медіа" Наталя Лігачова та Віталій Портников, котрий написав: "Єдине, що поєднує Бузину та Шеремета - це впізнаваність у російської аудиторії".

На питання ведучої Ярини Скуратівської, чи не видавалося після повідомлення про вибух у авто, що в медіа відразу почали піар на тому, хто коли робив інтерв'ю з Павлом Шереметом, був причетний до його дільяності в Україні, Роман Кабачій зазначив:

"Ні, я вважаю навпаки, що те, як тепло різні ЗМІ - від команди Громадського, яка працювала з Павлом ще на каналі ТВі, до колективу Української правди, подали про нього відгуки, є цілком нормальним, так само, як публікувати його доробок, приміром знакове інтерв'ю Шеремета з Міхалком, двох білорусів про Україну, чи останній блог Павла на заснованому ним "Белпартизане", у якому він зізнається, як серйозно українці вплинули на нього в плані пошанування білоруської мови, якою він сам ніколи не спілкувався".

Експерт ІМІ зазначив також, що те що не могло не бентежити, як окремі ЗМІ з особливою затятістю показували відео з місця події, драстичні фото, як ще живого журналіста витягували з авто. 

Повністю програму можна послухати тут.

Нагадаємо, 20 липня о 07.45 на розі вулиць Франка та Хмельницького у Києві стався вибух в авто, внаслідок якого загинув український, російський та білоруський журналіст Павло Шеремет.

Прощання з Шереметом відбудеться у Києві 22 липня, поховання 23 липня у Мінську.

ІМІ

 

 

 

Liked the article?
Help us be even more cool!