ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Експерт ІМІ: сили необхідні для створення суспільного мовлення консолідувалися

19.09.2016, 12:22

"Ми бачили, що існує лобі по блокуванню процесу створення суспільного мовлення як на місцевих обласних ТРК, так і в центрі, коли вимагалося зняти Зураба Аласанію з поста, проте зараз можна говорити про консолідацію зусиль з необхідних змін", - заявив експерт ІМІ Роман Кабачій в ефірі телеканалу "Еспресо" під час інформаційного марафону в суботу, 17 вересня.

"Мовник має стати суспільним до кінця року (йдеться про канал у Києві, в теперішніх обласних ТРК та крупних міст як Кривий Ріг чи Новгород-Сіверський), станеться це чи ні, питання часу, проте заява Володимира Гройсмана, що він не бачить загрози у створенні суспільного мовлення, дає сподівання у позитивному ході справи. Інша справа, що реформи мали би включати також переобрання голів існуючих ТРК, тому що ці, які очолюють їх тепер, роками "перефарбовувалися", - зазначив ескперт ІМІ. 

Ведучі інформаційного марафону Богдан Буткевич та Сергій Чернишов поцікавилися також загальною ситуацією на медіаринку, як теж можливістю перекупки оточенням Петра Порошенка двох телеканалів - "112" та "NewsOne".

Роман Кабачій послався на розмову із главою ГО "Детектор медіа" Наталією Лигачовою, у якій вона зазначила, що на великих телеканалах практично зникла критика Порошенка, на менших же вона конструктивно присутня. "Вочевидь, Порошенка і ця критика не влаштовує", - сказав Роман Кабачій. 

Щодо медіаринку в цілому, то експерт розповів, що існує переконання в роздутості нашого ринку: "Проте поїдьте у менші містечка і погляньте, що читають люди, там немає суспільно важливих видань, все зводиться до криміналу, сексу і порад. Тому ситуація більш складна, ніж видається". 

ІМІ, на основі відео каналу "Еспресо".

Liked the article?
Help us be even more cool!