ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Експерт ІМІ: "Публікація щодо "Миротворця" в The New York Times - попередження українській владі"

06.06.2016, 17:31

"Публікація в The New York Times з заявою, що Україна оголосила війну журналістам, є дзвіночком українській владі, що закривати очі на публікацію списку журналістів на сайті "Миротворець", не можна", - заявив в ефірі каналу "Еспресо.ТВ" експерт Інституту масової інформації Роман Кабачій.

Так він прокоментував появу колонки журналіста Йєна Бейтсона в одному з найрейтинговіших ЗМІ світу - The New York Times щодо фактичної підтримки окремими політиками публікації списків із особистими даними журналістів, які мали акредитації на окупованій території. 

- Я би може не був таким радикальним у оцінці, але чіткого сигналу від держави Україна не було: влада фактично вмила руки, а міністр інформаційної політики Стець та його заступниця Тетяна Попова розіграли гру в доброго і злого поліцейського, - сказав Кабачій. - А це при тому, що лише офіційно 10 журналістів оголосили, що їм після цієї публікації погрожували; деякі журналісти не хочуть зайвий раз повідомляти про ці погрози, щоб "не світитися", адже з АТО привозять нерідко достовірнішу інформацію, ніж можна вичитати з того ж таки "Інформаційного спротиву". 

Нагадаємо, Президент України Петро Порошенко лише 3 червня відреагував на ситуацію із публікацією "Миротворця", яку він назвав великою помилкою. При цьому Порошенко наголосив, що влада має "дуже обмежені інструменти реакції на публікацію на незалежному сайті ".

ІМІ

Liked the article?
Help us be even more cool!