ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Експерт ІМІ: "Проблемою на виборах було незнання журналістами своїх прав, а членами комісій - обов'язків"

25.11.2015, 16:37

Експерт ІМІ Роман Кабачій заявив, що однією з головних проблем при випадках перешкоджань роботі журналістів на місцевих виборах був низький рівень підготовки членів дільничних та територіальних виборчих комісій. Про це він розповів в рамках "Відкритої платформи досвіду" польсько-українського Фонду "Відкритий діалог", перша зустріч якої "Україна та вибори" відбулася 20 листопада у київському офісі фонду. 

"З 18 випадків перешкоджань роботі журналістів, зафіксованих ІМІ у жовтні, 14 мали відношення до виборів, і це власне ті випадки, коли журналісти знаючи свої права, повідомляли про це, - сказав Кабачій. - Можемо домислити, про скільки подібних випадків ми не знаємо, оскільки журналісти корилися волі нефахових глав і членів ТВК". 

Експерт ІМІ розповів також, що інститут намагається допомагати працівникам ЗМІ, розробляючи довідники серії "Журналіст і вибори" (останній "Журналіст і місцеві вибори 2015") та поширюючи ці посібники в регіонах. 

У дискусії взяли також участь журналістка Олена Жежера з сату громади Приірпіння "Маєш право" знати, новообраний депутат Київради Вадим Васильчук, публіцист Юрій Рудницький, автори книжки "Виграти вибори" Андрій Вальчишин i Петро Охотін, спостерігачі на виборах. 

У дискусії звучали також думки, що низька якість підготовки членів комісій до виборів на ІІ турі виборів була пов"язана з тим, що партіями було заплачено гонорари своїм предстаникам лише за перший тур, і на мерських виборах в спішному порядку шукали нових членів для комісій. 

ІМІ

 

Liked the article?
Help us be even more cool!