ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Екснардепу-пропагандисту повідомили про підозру у колабораційній діяльності

23.06.2022, 15:30
Фото - nv.ua
Фото - nv.ua

Правоохоронці повідомили заочно про підозру у колабораційній діяльності колишньому народному депутату, який переховується на території росії.

Про це повідомив Офіс Генерального прокурора.

За даними слідства, народний депутат VII скликання, мешканець Одеси, у 2014 році виїхав на територію рф, де вчиняв активні дії на шкоду суверенітету та незалежності України.

У березні 2022 року підозрюваний перебував на тимчасово окупованій території Київської області спільно з російськими військовослужбовцями, публічно пропагував їх дії та заперечував здійснення збройної агресії проти України. Його висловлювання у подальшому були поширені, у тому числі, на інтернет-сторінці російського федерального телеканалу при Міністерстві оборони рф.

Крім того, 15 травня підозрюваний публічно виступив на загальноросійському телеканалі, взявши участь у проведенні інформаційної кампанії держави-агресора. “Зміст його виступу був направлений на підтримку тимчасової окупації частини території України рф та створених нею псевдоорганів. Він публічно схвалював дії росії і заперечував здійснення агресії стосовно жителів тимчасово окупованих територій. В подальшому цей виступ опубліковано на відеохостингу YouTube”, - зазначили в Офіс Генпрокурора.

За процесуального керівництва Київської міської прокуратури та за матеріалами СБУ і Нацполіції екснардепу повідомили про підозру у колабораційній діяльності (ч. 6 ст. 111-1 Кримінального кодексу України).

За даними Думської, йдеться про колишнього народного депутата Ігоря Маркова.

Фото - СБУ

Liked the article?
Help us be even more cool!