ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Ексголова служби зовнішньої розвідки Франції стане ведучим на RT

26.02.2020, 10:17
Фото – thesaxon.org
Фото – thesaxon.org

Ексочільник служби зовнішньої розвідки Франції Ален Жуіє вестиме на телеканалі RT France програму про геополітику. Про це повідомляє “Європейська правда” з посиланням на RFI.

13-хвилинна програма під назвою “La Source” (“Джерело”) виходитиме в ефір двічі на місяць, повідомила глава RT France Ксенія Федорова в поширеному телеканалом комюніке.

Програма розповідатиме про “дипломатію, конфлікти, тероризм, безпеку і конкурентну розвідку”, сказано в комюніке. Перший випуск заплановано на березень.

“Поза всілякими ідеологічними міркуваннями практична геополітика має дозволити громадянам краще розуміти об'єктивну реальність”, – заявив у комюніке 77-річний Ален Жуіє.

Очільниця RT France Ксенія Федорова заявила зі свого боку, що “дуже щаслива”, що людина “такого масштабу” працюватиме в редакції російського державного каналу.

Як пише видання, Ален Жуіє не раз виступав із прокремлівських позицій. Він називав отруєння ексагента ГРУ Сергія Скрипаля “англосаксонською маніпуляцією”, хвалив прогрес Росії в галузі озброєнь і заявляв, що Москва не є загрозою для західних країн.

Жуіє очолив зовнішню розвідку Франції (DGSE) у 2002 році. До цього він працював у великих французьких і міжнародних компаніях.

Liked the article?
Help us be even more cool!